Misbrugsbehandling

Misbrugsbehandlinger for unge

IndsatsRuten har mulighed for at iværksætte misbrugsbehandling for de unge, der er i et misbrug af rusmidler.

Rusmidler er en del af ungdomskulturen, men for nogle unge giver rusmidler problemer for den unge i dagligdagen, herunder forholdet til det hjemlige miljø, skole, uddannelse, fritiden og den unges generelle udvikling. Der er et stort sammenhæng mellem mistrivsel og stort forbrug af rusmidler.

Oftest hænger de unges brug af rusmidler sammen med andre komplekse forhold i den unges liv.

IndsatsRuten har fokus på at forebyggelse og stop af misbrug af rusmidler baseres på motivation, kulturændring samt fokus på ændring af de elementer der aktiverer et brug af rusmidler. Oftest hænger misbrug af rusmidler sammen med den unges søgning af et fællesskab blandt andre unge der kan stå i lignende situationer, hvor en hverdag med skoleproblematikker, konfliktfyldte hjemlige forhold samt en øget risiko for kriminalitet, for at have muligheden for at finansiere rusmidlerne, gør sig gældende.

IndsatsRuten anbefaler, at misbrugsbehandlingen ikke står alene, men at der er mulighed for at etablere en kontaktperson sideløbende med iværksættelse af misbrugsbehandling.

IndsatsRuten har mulighed for at arbejde re- og proaktivt i misbrugsbehandlingen. Det betyder for os, at vi kan med få timers varsel iværksætte misbrugsbehandling, hvis det vurderes akut af kommunen. Der er mulighed for at arbejde intensivt med den unge i den unges miljø eller etablere afrusningsture i form af enkeltmandsprojekter eller lignende.

IndsatsRuten arbejder altid gennemsigtigt

For IndsatsRuten er det vigtigt at involvere de relevante parter i samarbejdet om misbrugsbehandlingen. Vi tror på, at jo mere inddragelse der er fra f. eks forældre, skole eller andre relevante samarbejdspartnere, des bedre mulighed er der for at vi kan hjælpe den unge i misbrugsbehandlingen.

Skriv til os

Ring til os

Find os her

Gunnekær 28, Rødovre